Prøvet & Testet | Thermatex

At have hest i efterår og vinter månederne er ikke altid lige sjovt.
Regn, blæst, sne, slud og masser af mudder. Det betyder ikke kun beskidte og ulækre heste, men også våde heste.
De kan være våde af sved efter en ridetur, også selvom de måske er klippet. De kan også bare være våde, fordi man har skyllet dem efter, eller badet dem fordi de skal være rene til dagen efter.
Lige meget hvad, så er jeg sikker på at vi alle kan blive enige om at det er nogle super kedelige måneder, med alt for meget ventetid på at hestene skal tørre.
Det er der Thermatex kommer ind i billedet.
Thermatex er nemlig suveræne til at transportere fugten væk fra hestens krop.
Om det er sved eller vand er fuldstændig underordnet, det sætter sig udenpå og ligner nærmest frost. Og indenunder er hesten helt tør.

Thermatex findes i forskellige flotter farver og modeller. Jeg har selv et gråt lændetæppe med sort kant, som jeg bruger når det er koldt i luften. Det fede ved lændetæppet, er at de bliver sat fast ved gjorden, og kun lige dækker fra sadlen og bagud. På den måde kan man stadig ride med det i alle gangarter.
Jeg har også et smukt navy farvet tæppe i fuld længde, som jeg bruger når hun skal tørre, enten efter bad eller ridning.
Hesten tørre på ingen tid, hvilket er optimalt for dem der måske ikke har alverdens tid, til at stå og vente for lang tid på det, inden man kan lægge dens udedækken på igen.

Man skal være obs på, at Thermatex ikke er regntæt, eller vandafvisende. Og det derfor ikke er et tæppe, man skal tage på hvis man skal ud og gå en tur imens det regner. Det er et dækken der skal bruges bagefter, for at hjælpe hesten bedst muligt samt hurtigst muligt, med at tørre igen.

Så hvis du ønsker et lækkert kvalitets dækken, som virkelig kan sørger for at din hest bliver tør. Og som samtidig har en fantastisk pasform, og som du selv kan vælge hvilken farve den skal være.
Så er Thermatex lige noget for dig.

Her er lidt teknisk viden omkring Thermatex, til de nysgerrige
Thermatex er kendt for deres teknologisk avancerede wicking stoffer og har verdensomspændende ry for høj kvalitet (hvilket jeg kun kan sige god for) Deres unikke cooler dækkener er designet til og har bevist at de aktivt fører fugt væk fra hesten gennem stoffet og for derefter at fordampe ind i atmosfæren og efterlade hesten varm, tør og komfortabel.
Stoffet er i 3 lag, indersiden ind mod hesten er 100% ren uld, mellemlaget er et svedtransporterende materiale der leder fugten væk fra hesten og yderst er der et lag af acryl som er varmeisolerende.
De ekstraordinære wicking egenskaber af stoffer gør disse hestetæpper ideelle til brug efter trlning, under rejse eller som stabilt tæppe.

 

 
 

 

Virker de?
Det gør de helt bestemt.
Jeg har en helt tør hest på ingen tid, og bruger mindre tid på at skulle stå og vente på fx. et fleecetæppe der skal gøre det samme.

Vil jeg anbefale det?
Ja det vil jeg. Jeg elsker mit Thermatex, og jeg kan kun snakke godt om dem.
De er i fantastisk kvalitet, og man kan virkelig mærke at det er noget der holder.

 

Hvor kan de købes?
De kan købes hos Stenholtgaard Rideudstyr

Farver tilgængelige
De findes i en helt masse forskellige farver. Så man kan designe dem helt som man gerne vil have det skal se ud.

    Spread the love

    Cecilie Buckflash

    26 årig jagt rytter der elsker at opdatere sin, hverdag med sine dyr på de sociale medier.

    Cecilie Buckflash

    Skriv et svar