Første uge i den nye sadel

Tirsdag i sidste uge hentede jeg min nye sadel fra Prestige hos Zita. Det var selvfølgelig Düvals fridag, så den kom med hjem på en buk i stuen, så jeg kunne beundre den og mit nye Torpol underlag med reklame for Stenholtgaard. 

Jeg kunne knapt nok sove fra tirsdag til onsdag, hvor jeg skulle ride i min nye sadel for første gang. Onsdagen startede med virtuel undervisning, og dagens sneglede sig afsted, så da klokken nærmede sig 15:10, var jeg allerede i ridetøjet og klar. Vi kørte ud i stalden, hvor Düval skulle på græs inden vi kunne ride. Den time føltes endnu længere end hele dagen, men jeg fik udnyttet tiden til at tage min gamle stigbøjler fra den gamle sadel til den nye. Jeg bestilte også nye stigremme fra Prestige, så det hele matcher 😉 Da han var færdig på græs, kom han ind på staldgangen og blev groomet inden vi gik ind. 

Allerede da jeg satte mig op kunne jeg mærke en forskel. Han var meget nemmere fortil, da han havde fået meget mere skulderfrihed. Det var en helt anden følelse at ride med sadlen. Düval hoster altid 3 gange, og normalt sidder jeg nærmest på halsen af ham, men fordi sadlen har så store knæpuder kan jeg ikke falde forover. 

Jeg red undervisning allerede torsdag og her var der en tydelig forbedring at se. Jeg sad meget pænere og havde ikke ondt i ryggen efter træningen. Jeg har tidligere haft problemer med at få ham ned i holdning, da han har været redet med glidetøjle tidligere, men nu er han nemmere for hjælperne og går selv ned, hvis han bliver redet frem. Min underviser kunne se at det var nemmere for mig at være der for ham, nu hvor jeg selv fik bedre holdning.

Han fik en lille fridag igen om fredagen og en tur på græs. Men allerede lørdag var vi igang igen. Vi tog hos min underviser igen, og denne gang tog jeg min far med, så han kunne se, hvad han havde betalt for og for at hjælpe, da Düval var en balledemager sidst. Han var da heldigvis så sød om lørdagen 🙂 

Sadlen omtalt i dette indlæg er “Prestige X-D2 K Free”

 

Planen har også været at skulle finde et par nye stigbøjler, da mine gamle Herman Sprenger er blevet så slidt, at de skærer hul i læderet på mine stigremme. Jeg havde kigget lidt rundt og troede, at jeg skulle have et par Carbon bøjler, men efter kyndig vejledning fra Zita, endte jeg med at kigge efter lidt “tungere” bøjler. Endelig fik jeg taget mig sammen til at bestille et par Samshield bøjler i lys Chrome, så de matcher min ridehjelm. Det skal vel passe sammen 😉 De her “karantæne-dage” er meget farlige, især fordi man sidder med computeren og kreditkortet indenfor rækkevidde hele dagen. Jeg har i hvert fald fået shoppet liiiidt for meget… Jeg har blandt andet også bestilt de hvide Kentucky klokker, jeg tidligere har omtalt i et indlæg. Og et par lækre CT bandager, som matcher et underlag jeg købte i Herning. 

Jeg glæder mig til at ride hos min anden underviser Ole i næste weekend, for at se, om han kan se den forskel. Det var faktisk ham der sagde, at jeg skulle kigge efter sadel sidst han var nede og undervise – inden alt det her Corona-hejs. 

Jeg skriver et opfølgende indlæg om en månedstid, så jeg har haft tid til at gå en ordentlig fornemmelse af sadlen og de nye stigbøjler. 

Jeg kan i hvert fald varmt anbefale at bestille din nye sadel igennem Zita hos Stenholtgaard. 

Virtuelle kram herfra <3

  Spread the love

  Ida Sofia Nielsen

  👱‍♀️Ida Sofia ✨ 18🐴 Düval ✨ 21 🐴 Dinero ✨ 14 🏇 Dressur

  Ida Sofia Nielsen

  One thought on “Første uge i den nye sadel

  Skriv et svar