Livet som fuldtidsrytter – glimmer, glamour og hestemøg

Jeg tror mange unge piger/drenge, kan nikke genkendende til man sidder på tribunen til Hingstekåringen i Herning, og drømmer om “Bare det bliver mig en dag”. 
Det har jeg også selv gjort – og man må sige det nok er det største, på dansk jord man kan komme til. Jeg har stadigvæk mange drømme og ambitioner, men den tager vi en anden dag. 
Mange følger nok Helgstrand og andre store stalde på de sociale medier, hvor fedt er det lige at være fuldtidsrytter, og have groom og hestene står klar på stribe til rytterne? Alt ser så fantastisk ud på de sociale medier. 
Men virkeligheden er en helt anden! 
Jeg har redet lige siden jeg var helt lille, og har altid været den der har sat mig op på de uartige ponyer. Jeg var frygtløs! Jeg har siden jeg var 14 år haft heste i tilridning og ridning. Og drømmen har nok altid været at jeg ville leve af hest! Men hvordan kan man leve af at ride når man kommer ud af en helt normal familie, aldrig har fået en veluddannet pony/hest, ikke har haft en fantastisk resultatliste, og ikke mindst er uddannet berider? 
Jo ser du, med blod, sved og tårer og en kæmpe bunke tålmodighed og flittighed, så er du allerede godt på vej. 
Det var vigtigt for mig at få en uddannelse, men jeg vidste slet ikke som hvad. Men til sidst tilbudte min chef i Fakta mig elevplads, i første omgang takkede jeg nej, for hvem gider arbejde i butik resten af livet, når hestene trækker så meget? 
Men med pres fra familien, der synes jeg var skrup skør, ændrede jeg mening. Jeg tog min uddannelse, og blev kun lige færdigudlært, og fik tildelt min egen butik. Men med sin egen butik, og 2 rideheste, så er tiden knap. Jeg gik ned med stress…. 

Derefter var jeg ikke i tvivl, nu skulle jeg leve af det hest. 
Jeg stiftede Brandt Dressage, lejede mig ind i en stald hvorfra jeg kunne tage heste i tilridning/ridning. Men efter en del år væk fra stævnebanerne, var jeg pludselig blevet glemt lidt. Jeg tog til HH Horses og red, og fik lidt en fod indenfor i hesteverden igen. Jeg fik efter nogle gode år der, tilbudt job hos Stutteri Firfod, det takkede jeg ja til. Og derfra gik det stærkt! 
Jeg har siden 2011 haft heste i træning fra Firfod, så jeg kendte godt til hestene og Morten. Jeg fik for alvor gang i stævnerne igen, og man må sige 2019 var en kæmpe succes – 19 starter 17 sløjfer, det må vidst siges at være godkendt! 
Jeg elsker at nørde de små detaljer, som jo er dem der giver de gode point i sidste ende. Udover det så går jeg på banen for at vinde! Jeg giver mig selv 100% og er meget selv kritisk, hvilket er både godt og ondt. Men det gør jeg går hjem og knokler på det der kiksede, og så skal det bare sidde i skabet næste gang. 
Jeg tror på at vil man tingene nok, så skal det helt sikkert også lykkedes! Så er man en pige/dreng der drømmer om det de ser på de sociale medier, så gå efter det! Hvis man vil det nok, og man er myreflittig, så kommer man virkelig langt i denne verden. Men selvom alt ser perfekt ud på de sociale medier, så det langt fra virkeligheden. Selvom jeg rider mellem 10-12 heste om dagen, så er jeg altså stadigvæk med til at muge ud, selvom jeg har en fantastisk kæreste, der hver dag er med i stalden og hjælper mig, med vores egne heste – Så er det langt fra glimmer og glamour, der er en hel del hestemøg i min hverdag😉 Men jeg elsker selv at klargøre mine heste, man får et andet bånd til dem, og udover det så lærer du dem at kende på en anden måde, og kan derfor på lang afstand se om hesten er okay – og det vil jeg aldrig lave om på! For mig er det ikke en pengemaskine, men stadigvæk et levende væsen, der ligesom os har gode og dårlige dage❤️

    Spread the love

    Mette Brandt

    Jeg er en pige på 25 år, som til dagligt driver Brandt Dressage. Jeg er fuldtidsrytter, med en masse drømme og ambitioner!

    Mette Brandt

    Skriv et svar