Boots til hesten

Lørdag d. 28 september 2019, måtte jeg op kl. 07.00, og afsted mod stalden kl. 07.40 sammen med Ironhide.
Jacki skulle nemlig have ordnet hove, og målt op til boots, så vi forhåbentligt kan få købt nogle til når hun skal rides igen.
Hendes hove er ikke særligt stærke mere, efter at have været forfangen. Og hun mangler rigtig meget af hendes stråle, som gør at hun er ret flad bagved. Og da jeg ser sko som aller sidste udvej, tænkte jeg at prøve med boots.

Jeg kontaktede Mia fra M.A. Hovpleje, angående hvornår hun kom til Sjælland igen. For så ville jeg gerne være med på den tur, så jeg ikke bare begyndte at købe boots fra en ende af. Specielt når jeg ikke kender ret meget til det univers endnu. Jeg har nemlig set en del forskellige sælge boots, de enten har købt for store eller for små. Og det ville jeg gerne undgå.

Mia fra M.A. Hovpleje, trimmede hende først, for derefter at måle hvor store hendes hove var. Og til sidst prøvede hun en masse forskellige boots skaler. Det endte med at jeg fik anbefalet 2 boots, som vil passe hende. Og det fedeste er, at de begge 2 sagtens ville kunne fungere til jagt. Det er jo bare sindsygt lækkert!

Jeg skal kigge efter Scoot Boot & Equine Fusion Active.
Scoot Boot koster 1300 kr. for 1 par. Og er faktisk ikke særlig køn. Den minder lidt om en heste sandal. Men den er super smart, da den er sindsygt luftig, grundet den er så åben. Og så bliver den ikke tung, hvis man fx. rider i vand eller mudder. Når man er færdig med at ride, og den måske er blevet lidt beskidt. Så kan man bare skylde den under vandslangen, og vupti så er den klar til brug igen.
Equine Fusion Active koster 1750 kr. for 1 par. Den er lidt federe at se på, og ser meget mere sporty ud. Den dækker hele hoven, og støtter godt bagved ved strålen og ved ballerne. Den er lidt mere lækker at se på, er super blød og behagelig for hesten. Men kan godt blive lidt tung af vand og mudder. Og har den ulempe at når den skal skyldes med vand. Så skal den helst ligge et lunt sted og tørre.

Jeg er en lille smule usikker på hvilken en af dem jeg skal vælge. Da Scoot Boot er billig, dog ikke så køn, men super praktisk. Den er bare ikke lige så holdbar som Equine Fusion Active. Som er lidt dyrere, ser meget smartere ud, og holder en del bedre. Men er så til gengæld ikke så praktisk i forhold til vand og mudder mm.
Åh… Jeg syntes det er så svært!
Men så igen. Jeg skal jo ikke købe den der er ser smartest ud. Men den der er mest praktisk, og passer hesten bedst.
Jeg har lavet et opslag på Facebook gruppen “Hesteland”, og spurgt ind til folks erfaringer. Og lige pt. ser det ud til at Scoot Boot, er den folk hælder mest til og anbefaler. Så det kan godt være, at det bliver den til at starte med. Hvilke bestemt heller ikke gør noget, nu hvor den er billigst, hæhæ.. Men igen. Den skal passe hende helt perfekt. Og så må det koste, hvad det koste vil (er det ikke bare generelt sådan det er i heste verdenen, haha)

Så jeg tror jeg venter lidt, og ser om der kommer nogle gode tilbud på dem her de næste par mdr.

Spread the love

Cecilie Buckflash

26 årig jagt rytter der elsker at opdatere sin, hverdag med sine dyr på de sociale medier.

Cecilie Buckflash

Skriv et svar