At have hest og gå på gymnasium

Som du nok ved, kræver dét at have hest en del tid samt overskud. Så hvordan i alverden kan man både have tid til at hygge sig med sin hest i hverdagen samtidig med at man går i gymnasiet, hvor man har ugentlige afleveringer?


At have hest og gå i gymnasiet er ikke altid nemt, men det er bestemt heller ikke en håbløs opgave! Tiden bliver hurtig knap, når man både skal være i skole, have hest, og tilbringe tid med venner og familie. Det er derfor vigtigt at kunne prioritere, da man ikke altid kan nå det hele, også selvom man virkelig ville ønske at man kunne. Jeg vægter selv både skole og ridning højt, og har derfor ikke altid tid til venner og familie, men det sker dog sjældent. Når alt kommer til alt, synes jeg at det er det hele værd. For følelsen af at mærke fremskridt med ridningen og dermed kommer tættere på at få opfyldt sine mål er bare den bedste følelse.


Jeg synes også at der er flere fordele ved at have hest og gå i gymnasiet. Efter en lang dag i skolen, hvor man i flere timer har stirret ind i pc´en, synes jeg at det er skønt at kunne tage ud i stalden for at koble af. Jeg oplever selv, at ridningen og den friske luft hjælper på koncentrationen, og gør det nemmere at lave afleveringer, når jeg kommer hjem fra stalden. Ingen har jo heller aldrig taget skade af lidt motion. 😉
Jeg har også erfaret, at forældreopbakning kan være en kæmpe fordel. De dage jeg har travlest, hjælper min mor mig. Jeg er nemlig så heldig at have en mor, der godt kan lide at være sammen med hestene, og det giver mig mulighed for at have én ”skrivedag” om ugen, hvor jeg får lavet de fleste lektier og afleveringer.


Jeg ELSKER at have tid til også at gå til gym-fester, se Netflix, hænge ud med mine veninder og samtidig nørde med både ridning og skolen. Så nu tænker du nok, hvordan i alverden får du alt det til at hænge samme?
Jo, nu skal bare høre. Jeg planlægger alle mine uger sammen med min mor så vi ved, hvad vi skal lave med Valeur. På denne måde kan vi udnytte tiden bedst muligt således, at jeg også kan nå alle mine afleveringer i løbet af ugen uden at komme i tidsnød og dermed bliver stresset. Så et godt råd fra mig til dig er at planlægge hver uge, så man ved, hvad man skal lave ude i stalden. Man kan fx lave et skema, bruge telefonen eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser.


Min egen oplevelse af at have hest samtidigt med at gå på gymnasium er, at selvom det til tider kan blive presset, er det hele værd, så længe jeg bare kan få lov til at tilbringe mine dage i stalden efter skole og opleve en masse sjove ting med mine skønne Valeur.

Spread the love

Skriv et svar